Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مصریان باستان بیش از 4000 سال پیش برای حکاکی و ثبت داستان‌های خود از هیروگلیف (حروف تصویری) استفاده می‌کردند. امروز فقط گروهی از افراد می‌دانند که چگونه این کتیبه‌ها را بخوانند یا تفسیر کنند.

به گزارش هندو نیوز، محققان و دانشمندان برای خواندن و رمزگشایی نوشته‌های باستانی هیروگلیف از "سنگ روزتا" استفاده می‌کنند؛ یکی از شناخته‌شده‌ترین اشیاء باستانی تمدن مصر باستان بوده که ۲۱۸ سال پیش کشف‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 2017، توسعه‌دهنده بازی یو بی سافت ( Ubisoft ) ابتکاری را برای استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای درک زبان یک نوع زبان نوشتاری (Pharoahs) ) آغاز کرد.این ابتکار عملکرد الهام‌بخش محققان دانشگاه مک‌کواری (Macquarie) استرالیا و بخش فرهنگ و هنر گوگل شد.

این گروه فرآیند ترجمه پنج مرحله‌ای متن قدیمی 4000ساله با استفاده از یادگیری ماشین را آغاز کردند که شامل پیش‌پردازش کتیبه، ترتیب توالی گلیف، طبقه‌بندی آن، تطبیق کلمه به فرهنگ لغت و درنهایت ترجمه متن بود.

 این گروه بیش از 80هزار نقشه رسم هیروگلیف را بر روی ابزار طراحی ماشین یادگیری به نام ورک بنچ (Workbench) آموزش دادند. توالی تصاویر نیز بر روی ابزار دیگری انجام شد.

دکتر الکساندرا وودز، مدرس ارشد مصر شناسی دانشگاه مک کواری درباره کار روی فرایند ترجمه گفت: "ابتکار عمل یو بی سافت در حال توسعه یک ابزار مبتنی بر یادگیری ماشینی است که یک جریان کاری شفاف را برای پردازش تصاویر از هیروگلیف، شناسایی علائم و ترجمه گلیف‌ها، درست مانند ماشین ترجمه گوگل ایجاد می‌کند."

گروه تاریخ باستان دانشگاه مک‌کواری به‌عنوان شریک اصلی علمی ابتکار عمل هیروگلیف و متخصصان گوگل نیز مشغول انتقال داده‌های میز کار به سکوی غول جستجو هستند.

این امر به ابزاری جدید، ساخته‌شده توسط گوگل منجر شده است که به هرکسی امکان می‌دهد شکل نوشتاری کهن را از طریق سه مسیر اختصاصی کشف کند.

رمزگشایی زبان باستانی ابزار هوش مصنوعی Fabricius با استفاده از یک ویدئوی آموزشی کوتاه برای افراد کنجکاو از طریق فراگیری یادگیری شکل نوشتن کهن نمایش داده می‌شود. سپس این ابزار زبان فرد را به بازی و ترجمه کلمات و پیام‌های خود به هیروگلیف دعوت می‌کند و متن‌های ترجمه‌شده را می‌توانند با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارند.

نرم‌افزار Fabricius، به‌تدریج یادگیری را به سمت راه‌های جدید تحقیقات دانشگاهی ارتقاء می‌بخشد.

مدیر برنامه هنر و فرهنگ گوگل، در وبلاگی گفت: "تاکنون، متخصصان برای ترجمه و رمزگشایی زبان باستان باید کتاب‌ها را با استفاده از کتاب‌های دیگر به‌صورت دستی بررسی می‌کردند. این روش، فرایندی است که بیش از یک قرن بدون تغییر باقی‌مانده است."

این طرح اولین ابزار دیجیتالی است که هیروگلیف مصری ایجادشده بر روی یادگیری ماشین را رمزگشایی می‌کند.

این ابزار همچنین به‌عنوان منبع باز برای پشتیبانی از تحولات بیشتر در مطالعه زبان‌های باستانی راه‌اندازی شده است.

گوگل از فناوری یادگیری دستگاه خود AutoML Vision برای ایجاد مدلی استفاده کرده است که می‌تواند زبان مصر باستان را معنی کند.

این غول جستجو می‌گوید: آنچه در گذشته گروهی از دانشمندان داده، انجام می‌دادند، اکنون می‌توانند با استفاده از AutoML Vision با آموزش آسان، ماشین را برای تشخیص انواع اشیاء توسعه دهند.

Fabricius به نام پدر کتیبه خوانی، مطالعه کتیبه‌های باستانی نام‌گذاری شده و به زبان انگلیسی و عربی موجود است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی كتيبه گوگل یادگیری ماشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۰۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف «گذرگاه مردگان»

باستان‌شناسان با استفاده از لیزر «لیدار» مجموعه‌ای از بقایای نادر دوران نوسنگی را کشف کردند که در زمین زراعی واقع در ایرلند پنهان شده بود. برخی باستان‌شناسان احتمال می‌دهند این سازه‌ها به مردگان اختصاص داشته و مسیری برای عزاداری دسته‌جمعی و یا انتقال مردگان به بهشت ‌بوده باشد.

به گزارش ایسنا، بررسی با لیزر «لیدار» صدها بنای سازه‌ای ماقبل تاریخ را که قبلاً کشف نشده بودند، از جمله پنج مورد نادر را که در بخش‌هایی از زمین‌های کشاورزی در حومه ایرلند واقع شده‌اند، آشکار کرد.

«لایوساینس» درباره این کشف تازه نوشته است: باستان‌شناسان با استفاده از لیزر «لیدار» که در آن یک هواپیما از بالای سر پرواز می‌کند و یک دستگاه، ارتعاش‌های لیزری را به زمین پرتاب می‌کند، سازه‌هایی را در «ویکلو» واقع در شرق ایرلند کشف کرده‌اند. این ارتعاش‌ها به اشیاء‌ برخورد می‌کند و سپس بازمی‌گردد و از این طریق به محققان کمک می‌کند که به نقشه توپوگرافی منطقه دست پیدا کنند.

منطقه‌ای که توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است، در طول دوران نوسنگی پیشین (که از حوالی ۳۷۰۰ پیش از میلاد آغاز می‌شود) عصر برنز میانه و متأخر (۱۴۰۰ تا ۸۰۰ پیش از میلاد) مورد استفاده مردم قرار می‌گرفت.

البته، بر اساس گزارشی که بیست و پنجم آوریل ۲۰۲۴ در ژورنال «آنتیکیتی» منتشر شده است، شواهدی از حضور انسان در فاصله ۲۰۰۰ ساله بین این دو دوره تاریخی که با نام دوره «نوسنگی میانه» شناخته می‌شود، تا پیش از این اکتشاف، به ندرت مشاهده شده بود.

 به رغم سال‌ها فعالیت کشاورزی که به بخشی از این بقایای باستانی آسیب رسانده است، بررسی‌های «لیدار»، مدل‌های سه‌بعدی از این محوطه پر از سازه، از جمله چندین سازه تاریخی کمیاب را که در حقیقت محوطه‌های طولانی، باریک، خاکی و در عین‌حال بزرگ هستند و برای اهداف آیینی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و با نام «کورسوس» (گونه‌ای سازه یادمانی در دوران نوسنگی) شناخته می‌شوند، آشکار کرد.

«جیمز اودریسکول» (James O'Driscoll)، باستان‌شناسی در دانشگاه «آبردین» در اسکاتلند در گفت‌وگو با «لایو ساینس» توضیح داد: «من کاوش در این محوطه را حدود ۱۰ سال پیش به عنوان بخشی از مطالعات دوره دکتری آغاز کردم و ایده اولیه این بود که این محوطه، محل بزرگ‌ترین قلعه‌تپه عصر برنز در ایرلند است. پس از تحقیقات مختلف، ما کم کم به این نتیجه رسیدیم که علاوه‌بر بقایای عصر برنز، تعداد زیادی بقایای نوسنگی نیز در آن وجود دارد. در حوالی سال ۲۰۱۴، فردی به طور اتفاقی یکی از این سازه‌های یادبود «کورسوس» را کشف کرد و به دنبال آن، تحقیقات به کمک «لیدار» ‌ انجام شد.»‌

این باستان‌شناس گفت: «تحقیقات با لیزر لیدار به کشف چهار مورد دیگر از «کورسوس»ها منجر شد. به همین دلیل است که این یک کشف بسیار مهم به شمار می‌آید؛ چرا که ما انتظار آن را نداشیم، به این دلیل که سازه‌های یادبود «کورسوس» به صورت گروهی در ایرلند وجود ندارد. شاید حدود ۱۰ مورد در بریتانیا وجود داشته باشد، اما در ایرلند فقط حدود ۲۰ مورد، آن‌ هم به صورت انفرادی شناسایی شده بود.»

با اینکه طول بیشتر این پنج سازه به  ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر می‌رسد، اما بزرگترین آن‌ها ۴۰۰ متر طول دارد.

همچنین با در نظر گرفتن این نکته که مردم، این سازه‌ها را در دوره پیش از اختراع بولدوزر خلق کرده‌اند، ساخت چنین سازه‌های یادبودی بسیار قابل توجه است.

به گفته «اودریسکول»، با توجه به اینکه این سازه‌ها در دوران نوسنگی ساخته شده‌اند، در آن زمان هیچ ابزار فلزی وجود نداشت و مردم مجبور بودند از ابزارهای چوبی استفاده کنند.

 باستان‌شناسان معتقدند این سازه‌ها ممکن است برای اهداف مختلفی از جمله موارد مربوط به  ارتباط با «رویدادهای بزرگ خورشیدی»، کشاورزی و «گذرگاه‌هایی برای مردگان» ساخته شده باشند. برای مثال، چهار مورد از این سازه‌های باستانی به سمت «طلوع خورشید در انقلاب تابستانی» ساخته شده‌اند.

«اودریسکول» با اشاره به اینکه این بناهای تاریخی احتمالاً به مردگان اختصاص داده شده بودند، ‌ بیان کرد: «با اینکه ما دقیقا از آیین‌هایی که در آنجا برگزار شده است اطلاعی نداریم، اما شواهد نشان می‌دهد این سازه‌ها ممکن است به عنوان مسیرهای دسته‌جمعی برای عزاداری یا مسیری برای انتقال مردگان به بهشت ‌مورد استفاده قرار گرفته باشند.»‌

این کارشناس افزود: «این بناهای تاریخی به ما کمک می‌کنند تا شیوه زندگی این مردمان نوسنگی را که نسل اول کشاورزان بودند، درک کنیم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود